Beginnen met vliegvissen

Vliegvissen. Het perfecte excuus om onder je werk of school uit te komen. Met onze starterkits, tutorials en how-to's helpen we je graag de eerste stappen te zetten.

Een introductie

Vliegvissen is, in tegenstelling wat veel mensen denken, een zeer veelzijdige vorm van vissen. Zo kunt je naast forel & zalm ook met de vlieghengel vissen op: karper, brasem, winde, roofblei & ruisvoorn. Maar ook snoek en zoutwatervissen zijn natuurlijk mogelijk. Vliegvissen is een zeer actieve vorm van vissen. En juist dit maakt het zo leuk en verslavend. Deze dynamische manier van vissen zorgt dat de beloning van het vangen nog groter is. En als je dan je eerste vis op je eigen gebonden vlieg binnenhaalt is dat helemaal een moment die je nooit zal vergeten.

Laat je er niet van weerhouden om te beginnen met vliegvissen door te denken dat het te moeilijk is. Ook het "gewone" vissen hebben we allemaal moeten leren. Zo ook met vliegvissen. Zoals met alles geldt ook voor het vliegvissen: "Oefening baart kunst". Wij helpen je graag op weg door middel van onze artikelen. Het is handig om je in te lezen maar natuurlijk geen vereiste. Zo leggen wij uit wat er bij het vliegvissen komt kijken, welke uitrusting van pas komt, hoe je moet werpen (casten) en leer je vissen spotten. Ons doel is zo veel mogelijk mensen te introduceren in de wereld van het vliegvissen.